Armut Kabuğunun Faydaları

İçerisinde başta A, B, C, E, K vitaminlerinin yanı sıra, folik asit, iyot, demir, potasyum, kalsiyum, lif, mineral tuz ve şeker barındıran armut, içerdiği bu mineraller ve vitaminler ile oldukça faydalı olan tatlı ve sulu bir meyvedir. Hemen hemen birçok insan tarafından sevilen ve ortalama 60’a yakın çeşidi olan armut, olgunlaşma dönemi yaz mevsimi ile sonbahar mevsimidir. Pekmezi ve reçelinin yapılmasının yanı sıra kışın kurutulup yenmesi de mümkündür. Bilenen çeşitleri arasında en yaygın olanları olarak Santa Maria, Akça, June Beatuy, Tosca, Deveci, Sarı Armut çeşitleridir.

Armut Kabuğunun FaydalarıArmudun Faydaları Nelerdir?

Zengin vitamin ve mineral çeşitliliğine sahip olan armutun faydaları da oldukça fazladır. Antioksidan olan armut bağırsaklarda bulunan serbest radikallere karşı etkili bir özelliği vardır. Vücudun yaşlanmaya karşı koruyucu özelliği bulunmaktadır. Kalp damar sağlığı açısından da faydalı bir meyvedir. Felç riskini azaltıcı özelliği vardır. İçinde bulunan lif ile sindirim ve bağırsak sistemini düzenler. Kolon kanseri riskini azaltır.


Kadınlarda ortaya çıkan meme kanseri riskini de önleyici özelliği bulunmaktadır. Kabızlık ve hemoroid gibi rahatsızlıkları olanlar için faydalıdır. Glisemik indeksinin düşmesine yardımcı olması bakımından da tip2 diyabet rahatsızlığı olanlar için faydalı bir meyvedir. Kemik erimesi riskine karşı koruyucu özelliğinin yanı sıra kanın pıhtılaştırıcı bir yapısı vardır. Doğumdan sonra kaybedilen enerjiyi hızlı bir şekilde geri kazanılmasını sağlamakta. Hamile olan kadınlar için ve bebek gelişimi için içerdiği Folik asit nedeniyle faydalıdır.

Potasyumu barındırmasından dolayı yüksek tansiyon rahatsızlığı olanlar için, tansiyonu düşürücü özelliğinden dolayı faydası olan bir meyvedir. Cilt içinde faydalı olan armut, oluşan güneş lekelerini giderici özelliği bulunması, cildi beyazlatması ve ciltte meydana gelen renk değişikliğini giderir. Armut maskesi için meyveyi dilimleyerek yüzünüze uygulamanız ya da püresini hazırlayarak yüzünü sürmeniz yeterlidir. Yüze sürülen armut püresi veya dilimlerinin yaklaşık olarak 10-15 dakika bekletilmesi yeterlidir. 2 ay içinde yüzünüzdeki olumlu değişimi fark edeceksiniz.

Armut Kabuğunun Faydası Var Mıdır?

Armudun faydaları sadece etli kısmında değil aynı zamanında da kabuğunda da bulunmaktadır. Bazı araştırmalarda ortaya çıkan sonuçlarda kabuklarının faydasının daha fazla olduğu yönündedir. Antioksidan zenginliği bulunan armut kabuğunun iltihapları yok edici özelliği de vardır. Kanser oluşumunu engelleyici ve damarlarda hasar olmasını engelleyen faydaları da bulunmaktadır. Yılın her mevsimi yenilen armut, tatlı bir meyve olmasının yanında insan vücudu için koruyucu ve onarıcı yapısının bulunması nedeniyle faydalı da bir meyvedir.