Mermerin İnsan Saçına Etkisi

Mermer insanoğlunun asırlardır kullandığı malzemelerden biridir. İster inşaat, isterse de dekorda mermer en çok tercih edilen taştır. Yapılışında mermer kullanılan yapılar dayanıklı olması ise seçilir. Her hava koşulunda kalitesini koruma özelliğine sahiptir. Mermer kullanılarak yapılan banyo veya mutfak size uzun süre hizmet edecektir.

Sağlığınızı Koruyun

Mermerin insan sağlığına etkisi nedir? Zararlı mıdır? Radyasyonlu madde içerir mi? Bu sorular sizi de düşündürüyorsa, mermerin sağlığa etkisini beraber araştıralım. Mermer nedir? Mermer mineral taştır. Yunanca çeviride parlayan taş anlamını verir. Metamorfik karbonat içeriğe sahiptir. Farklı renklerde çıkarılır. En yaygın mermer türü ise beyaz renkli olanıdır. Mermer yalnız dikililerde veya dekorda kullanılmaz. Heykel yapımında en çok tercih edilen malzemedir. İnsan sağlığına zararı değil faydası vardır. Eski zamanlardan günümüze kadar mermerin insan organlarına, özellikle sindirim sistemine iyi geldiği defalarca kanıtlanmıştır. Uykusuzluğa ve depresyona da iyi geliyor. Mermer kemik tedavisinde, farklı masaj seanslarında da yaygın kullanılmaktadır. Kolye ucu olarak kullanılan mermer aşırı terlemeğe, boğaz ağrılarına ve kalp hastalıklarına iyi geldiği bildiriliyor.


Sihirli Taş

Mermer tozu birçok hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçlarda bulunmaktadır. Bağırsak, mide, sindirim sistemi gibi hastalıkların tedavisinde bu sihirli taş kullanılmakta. Lumbago, uykusuzluk ve stres mermer taşları ile yapılan masaj seansları sonrasında ortadan kalkmış oluyor. Bu nedenle evinizde mermer taşı kullanmanız tavsiye olunur. İster dekorasyonda, ister mutfak tezgahı olarak, istet banyo duvarlarında mermer kullanarak sağlığınızı koruyabilirsiniz. Yapay taşların daha ucuz olması onların daha dayanıklı olması anlamına gelmez. Üstelik yapay taşların içerdiği maddeler sağlığınızı tehdit edebilir. Mermer fiyatları biraz paha olsa da, size uzun süre hizmet edecek.

Yatak odanızda mermerden hazırlanan biblo, heykelcikler bulundurarak uykusuzluk probleminizi de çözmüş olursunuz. Yer kaplaması olarak kullanılan mermer kalp sağlığınıza iyi gelecektir. Hijyen ve radyasyon açısından mermer en temiz mineral taş sayılmakta. Mermer ağır olduğundan sadece üzerinize düştüğü zaman size zarar verebilir. Tüm ekoloji standartlara cevap veren bu mineral taş en çok İtalya, Yunanistan ve Amerika’da çıkarılmakta.