Kabızlık İçin Sağlıklı İçecek: Smoothie Tarifi

Kabızlık İçin Sağlıklı İçecek: Smoothie Tarifi

Kabızlık sorunu yaşayanlar için en doğal içeceklerden biri de smoothiedir. Doğal yollar ile kabızlığı önlemek için bu yiyecekleri kabukları ile tüketmelisiniz. Bağırsak fonksiyonlarını düzeltmek ve kabızlığa karşı mücadele için aşağıdaki kefir ve kuru erik karışımından oluşan ve yoğurtla incir karışımında oluşan smoothie tariflerini deneyebilirsiniz.

Gün boyunca içebileceğiniz bu içecekleri evde sağlıklı bir şekilde yaparak tüketebilirsiniz. Oldukça basit ve yararlı olan bu içecekleri yazın sıcaklarında serinlemek içinde içebilirsiniz. Kabızlığı önlemek için kuru kayısı, kuru üzüm, kuru incir, kuru erik gibi besinlerin tüketilmesi önerilmektedir. Aynı zamanda erikten marmelat yaparak da her daim buzdolabınızda bir şişe de bulundurabilir ve kabızlık olduğunda bunu sulandırarak içebilirsiniz.


Kabızlık İçin Kefir ve Kuru Erikten: Smoothie Tarifi

  • 500 gr kefir
  • Bir gece önce suda ıslatılmış kuru erik

Yukarıda ki malzemeleri blendera atıp iyice karıştırın. İçerisine buz parçaları atarak keyifle içebilirsiniz. İsterseniz içerisine incir, kayısıda koyabilirsiniz.

Evde kendiniz kefiri hazırlayabilir ya da hazır olarak marketlerden satın alabilirsiniz. Kolay sindirim sağlayan ve içerisinde az laktoz olan kefir bağırsaktaki yararlı bakterileri dengeye sokmaktadır. İçerisindeki kuru erik ise kalsiyum bakımından zengindir. İçerisinde yüksek oranda lif vardır. Kabızlığa karşı çok iyi gelmektedir. Kabızlığı gidermek için bol bol lifli gıdalar tüketmek gerekir.

Yoğurtlu İncirli Smoothie Tarifi

  • 1 kase kadar yoğurt
  • 2 adet incir
  • 2 adet hurma
  • 2 tane ceviz içi

Evde doğal yoğurt yaparak bu smoothie tarifini daha sağlıklı olarak tüketebilirsiniz. Yukarıda ki malzemeleri blendardan çekin ve içerisine buz parçaları atarak kabızlık için afiyetle tüketebilirsiniz. İncir lif yönünden zengin bir meyvedir. Hurmada aynı şekilde lif yönünden zengin ve enerji veren bir besindir. Sabah kalktığınızda bu karışımları içebilirsiniz.