Civanperçemi Menopoza İyi Gelir Mi?

Menopoz özellikle 40 yaşından sonra kadınlarda görülen rahatsızlıklar arasında yer almaktadır. Menopoz yumurtalık işlevlerinin sona ermesi anlamına gelmektedir. Yumurtalıklarda yumurtaların oluşmasının durması nedeni ile hormonların üretilmesinde de birtakım sorunlar meydana gelebilmektedir. Menopoz dönemi yaşanması gereken bir durum olduğundan bu sürece bir hastalık olarak bakılmaması gerekmektedir. Östrojen hormonunda azalmalar meydana gelen kişilerde menopoz riski oluşabilmektedir. Erken menopozun önlenmesinde bitkilerden yardım alabilirsiniz. Östrojen bakımından yüksek değerli olan bitkilerden biri civanperçemidir.

Civanperçemi Çayı

Civanperçemi çayı adetleri düzensiz olan kişiler için de önerilmektedir. Adet dönemlerinde yaşanan sancılar üzerinde de rahatlatıcı bir etkiye sahiptir. Menopoz süreci içerisinde olan kadınların civanperçemi çayı tüketmesi önerilmektedir.


Menopoz dönemlerinde kişiler kimi zaman ateş basması gibi sorunlar ile karşılaşabilmektedir. Bu gibi durumlarda da civanperçemi rahatlatıcı bir etkiye sahiptir. Civanperçemi çayını kaynamış suyun içerisine iki çay kaşığı civanperçemi ekleyerek yapabilirsiniz. Civanperçemini günde Sabah ve akşam olmak üzere iki defa kullanabilirsiniz. Civanperçemi adet gecikmesi sorunu yaşayan kişiler içinde önerilmektedir.

Adet gecikmesi sorunu yaşayan kişilerin düzenli olarak civanperçemi kullanması gerekmektedir. Civanperçemi içmeye adet dönemlerinden 2 hafta sonra başlanması ve adet dönemine kadar devam edilmelidir. Fakat günde bir bardağı geçmemek şartı ile içilmesi gerekmektedir. Çünkü civanperçemi adet kanının fazlalaşmasında etkili olmaktadır. Bu nedenle dikkatli bir şekilde kullanılması ve günde bir defa içilmesi gerekmektedir.