Evde Vişneli Dondurma Nasıl Yapılır? Tarifi Nedir?

Vişne tadı ile damakları şenlendiren bir yaz meyvesidir. Yediden yetmişe herkes vişneyi severek tüketir. Dondurma da herkesin sevdiği bir tatlıdır. Vişne ile dondurma da bir araya gelir ise muhteşem bir ikili oluşturur. Ancak özellikle çocuklar için dışarıdan koruyucu katkılı dondurma ya da tatlılar satın almak oldukça zararlı bir durumdur. Bunun yerine mevsiminde vişneler ile harika dondurmalar yapılabilir. Hem organik hem de nefis bir tatlı olan bu vişneli dondurmayı uzun süre buzlukta muhafaza etmek de mümkündür.

Vişneli Dondurma Tarifi

Vişneli dondurma yapmak için çok fazla malzemeye ihtiyaç duyulmaz. Ancak vişnelerin mevsiminde toplanmış ya da alınmış olmasın önemlidir. Hem sağlıklı bir dondurma elde etmek hem de uzun süre saklayabilmek adına bu kıstas atlanmamalıdır. Vişneli dondurma için gerekli olan malzemeler.


  • 500 gram vişne
  • 300 gram toz şeker
  • 2 orta boy yumurtanın akı
  • 2 su bardağı su
  • 1 tane orta boy limon

Malzemeler hazırlandıktan sonra yapımı oldukça basit olan vişneli dondurma hazırlanabilir. Öncelikle vişnelerin çöplerinden ve çekirdeklerinden ayıklanması gerekecektir. Ayıklanan vişneleri güzelce suda yıkamak gerekir. Daha sonra suyu süzülür ve vişnelerin üzerine 1 adet orta boy limonun suyu gezdirilir. Bu esnada vişneler süzgeçte beklemeli ve altında kap olmalıdır. Limon suyu sıkıldıktan sonra avuç içi yardımı ile vişneler ezilir ve suları kaba akıtılır. Eğer vişne parçacıklı bir dondurma elde etmek isterseniz birkaç vişneyi parçalayarak bu suyun içine ekleyebilirsiniz. Daha sonra şeker ile yumurta akları derin bir kapta çırpılır. Daha sonra üzerine 2 su bardağı içme suyu eklenir ve çırpma işlemine devam edilir. Son olarak vişne suyu da bu karışıma ilave edilir. Bu karışım yaklaşık 5 – 6 saat kadar buzlukta ya da derin dondurucuda bekletilmelidir. Ara karıştırmakta fayda vardır.

Sağlığa Yararları Saymakla Bitmiyor

Vişnenin faydaları yediden yetmişe herkesi ilgilendiriyor. En büyük faydası ise vücuttaki ürik asit miktarını azaltması. Ayrıca vücuttaki şeker oranını dengeleyerek diyabet hastalığı riskini de en aza indirir. Yüzyılın hastalığı olan gut hastalığına da faydaları oldukça büyüktür. Ayrıca içerdiği yüksek demir sayesinde kansızlık hastalığına da iyi gelir. Kuru ciltlere toksin sağlayan vişne, meyve püresi haline getirilerek doğal bir maske olarak da kullanılabilir. Bunun yanında bağırsakları yumuşatma özelliği sayesinde kabızlık problemini ortadan kaldırır.